Pige der kigger direkte ind i kameraet. Bag hende står en flok jævnaldrende.

Om HØRT

Bliv hørt. Altid.

HØRT er et anonymt rådgivningstilbud til dig, der oplever udfordringer. På HØRT sidder vores professionelle rådgivere klar til at skrive med dig om både store og små problemer. På HØRT er du 100% anonym og HØRT lukker aldrig – vi har åben hele døgnet alle ugens dage.   

Hos os skal du føle dig hørt, forstået og accepteret. 
Hvad enten du savner nogle at tale med, viden om dine rettigheder eller mod til at handle på din situation, har vi tid og opmærksomhed på dig, når du har brug for det. Du er ikke alene. 

HØRT udspringer af BørneTelefonen og Børns Vilkår og er en bevægelse mod det gode ungeliv.  
Vi udfordrer og forandrer rammer og vilkår ved at sætte unges trivsel på dagsordenen. 

Vi sidder klar til at lytte og hjælpe dig. 

Gruppechat i aften kl. 20

Tanker om ensomhed

Ensomhed er helt normalt og rammer os alle sammen. Hos unge som er mellem 16 og 24 år, så føler 22% sig ensomme. Unge er faktisk den gruppe i befolkningen, der oftest oplever ensomhed. Den bedste ”kur” mod ensomhed er at tale om det. Ensomhed kan have mange årsager - mange udtryk og reaktioner. Mange oplever ensomhed i forbindelse med store skift eller forandringer i deres liv, fx hvis man starter i en ny skole, hvis ens forældre bliver skilt eller man flytter til en ny by.  

Vores sociale behov varierer også fra person til person. Nogle unge har udelukkende brug for en eller to gode venner, mens andre har behov for at være en del af en større gruppe. Vi hører fra flere unge, at de oplever ensomhed, selvom de er sammen med deres venner eller familie. Den følelse kan man blive ramt af, når kvaliteten af relationen ikke passer med det, du har behov for. Det kan fx være at dine venner taler om overfladiske ting og du savner at kunne tale om det, der betyder noget for dig, fx eksamenspres, kærestesorger eller overvejelser om seksuel orientering. Det kan gøre, at man sagtens kan føle sig ensom, selvom man er sammen med nogen. 

Andre oplever at der slet ikke er nogen, de kan kalde deres ven. 

Kan du genkende dét at opleve ensomhed, eller er du nysgerrig og gør dig tanker om ensomhed? Så klik ind på gruppechatten som kører hver aften kl. 20-21 – håber vi mødes på gruppechatten. 

Gruppechatten er åben hver aften kl. 20.00-21.00.

Privatlivspolitik for gruppechatten

Glæd dig til memo-rådgivningen, der åbner til september 2022

Memo-rådgivningen er for dig, der går med mange tanker i hovedet og har brug for at skrive dem ned eller indtale dem i en memo. Det kan ofte hjælpe, at få tankerne ud af hovedet.

Du kan gemme dine tanker i en digital dagbog og vende tilbage til dem på et senere tidspunkt. Hvis du vil have hjælp til at forstå dine tanker, kan du dele dine memoer med en af HØRTs rådgivere og få hjælp til det, du har det svært med. Har du lyst, kan rådgiveren på et senere tidspunkt vende tilbage og høre hvordan det går med dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat