Hør andre

Ingen skal bestemme hvilket tøj jeg skal ha’ på

Jeg har selvmordstanker, og jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre

Det her er ægte fortællinger om selvskade, som vi har anonymiseret.

Hvor ville jeg ønske, at jeg kunne få bare 5 minutter med dig

Sofie fortæller her, hvordan det var at miste sin mor til kræft for syv år siden, og hvordan hun tackler sorgen i dag.

Jeg er nødt til at være et step foran min angst

Freja lider af generaliseret angst. Hør Freja fortælle om hvordan hun tackler sin angst, der desværre styrer hendes liv med hård hånd.

Freja har angst

Freja skal ikke noget. Hun skal bare være derhjemme – ligesom hun var i går, i forgårs og dagen før det. Ligesom hun har været de sidste mange år. Freja lider af generaliseret angst og angsten styrer ofte hendes liv. Men Freja kæmper mod angsten, blandt andet ved at udfordre den – i små bidder.

Freja er i behandling for sin angst, men det har også hjulpet at tackle angsten ved at være åben om sygdommen over for venner og familie.  

Der findes mange typer og årsager til angst. Her kan du se Freja fortælling om generaliseret angst.

Gruppechat i aften kl. 20

Tanker om ensomhed

Ensomhed er helt normalt og rammer os alle sammen. Hos unge som er mellem 16 og 24 år, så føler 22% sig ensomme. Unge er faktisk den gruppe i befolkningen, der oftest oplever ensomhed. Den bedste ”kur” mod ensomhed er at tale om det. Ensomhed kan have mange årsager - mange udtryk og reaktioner. Mange oplever ensomhed i forbindelse med store skift eller forandringer i deres liv, fx hvis man starter i en ny skole, hvis ens forældre bliver skilt eller man flytter til en ny by.  

Vores sociale behov varierer også fra person til person. Nogle unge har udelukkende brug for en eller to gode venner, mens andre har behov for at være en del af en større gruppe. Vi hører fra flere unge, at de oplever ensomhed, selvom de er sammen med deres venner eller familie. Den følelse kan man blive ramt af, når kvaliteten af relationen ikke passer med det, du har behov for. Det kan fx være at dine venner taler om overfladiske ting og du savner at kunne tale om det, der betyder noget for dig, fx eksamenspres, kærestesorger eller overvejelser om seksuel orientering. Det kan gøre, at man sagtens kan føle sig ensom, selvom man er sammen med nogen. 

Andre oplever at der slet ikke er nogen, de kan kalde deres ven. 

Kan du genkende dét at opleve ensomhed, eller er du nysgerrig og gør dig tanker om ensomhed? Så klik ind på gruppechatten som kører hver aften kl. 20-21 – håber vi mødes på gruppechatten. 

Gruppechatten er åben hver aften kl. 20.00-21.00.

Privatlivspolitik for gruppechatten

Glæd dig til memo-rådgivningen, der åbner til september 2022

Memo-rådgivningen er for dig, der går med mange tanker i hovedet og har brug for at skrive dem ned eller indtale dem i en memo. Det kan ofte hjælpe, at få tankerne ud af hovedet.

Du kan gemme dine tanker i en digital dagbog og vende tilbage til dem på et senere tidspunkt. Hvis du vil have hjælp til at forstå dine tanker, kan du dele dine memoer med en af HØRTs rådgivere og få hjælp til det, du har det svært med. Har du lyst, kan rådgiveren på et senere tidspunkt vende tilbage og høre hvordan det går med dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat