Privatlivspolitik for HØRT

HØRT bliver drevet af Børns Vilkår, som du kan læse mere om her.

Når det er nødvendigt, behandler Børns Vilkår personoplysninger om brugere af HØRT. Vi sletter alle oplysninger, når vi ikke skal bruge dem længere.

Det er vigtigt for Børns Vilkår, at alle kan have tillid til vores virke og vores evne til at beskytte personoplysninger. Vi respekterer og beskytter dit privatliv og sikrer en forsvarlig behandling af alle personoplysninger, vi modtager.

Derfor har Børns Vilkår en privatlivspolitik, der beskriver vores tilgang til personoplysninger, og hvordan vi overholder gældende lovgivning og regler. Nedenfor kan du derfor se, hvordan vi behandler dine personoplysninger afhængig af din kontakt med os.

NÅR DU BRUGER HØRT

Børns Vilkår tilbyder rådgivning til børn og unge via HØRT, hvor rådgivningen ydes på chat, gruppechat og memo.

Al rådgivning på HØRT er som udgangspunkt anonym, og du bestemmer selv, hvilke oplysninger, du deler med vores rådgivere. I nogle tilfælde vil det dog ikke være muligt at være anonym, og Børns Vilkår behandler således personoplysninger i forbindelse med støtte og rådgivning af børn og unge. Vores frivillige rådgivere sikrer sig altid, at vi har dit samtykke, inden du opgiver din anonymitet.

Hvilke oplysninger behandler vi om dig?

Vi kan i nogle tilfælde behandle følgende kategorier af personoplysninger:

Almindelige personoplysninger om dig, der kontakter HØRT via chat eller memo:

  • Information om besøgte sider
  • Hvor i landet IP-adressen kommer fra, når man besøger vores hjemmeside
  • Navn, alder, adresse og mobilnummer, oplysninger om familiemæssige og sociale forhold samt andre rent private forhold, som du frivilligt oplyser om
  • Hvilken hjælp, du ønsker af Børns Vilkår
  • Id-nr. for henvendelse pr. /chat/memo

Se privatlivspolitik for gruppechat specifikt (åbner i ny fane)

Se privatlivspolitik for chat specifikt (åbner i ny fane)

DINE RETTIGHEDER – DINE DATA!

Du har efter databeskyttelsesreglerne en række rettigheder i forhold til vores behandling af dine personoplysninger. Alle rettighederne er beskrevet nedenfor.

Ret til oplysning
Du har til enhver tid ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger vi har indsamlet og opbevarer og behandler om dig. Dette er for de forskellige kategorier af personer beskrevet i denne privatlivspolitik.

Indsigtsret
Du har ret til at få indsigt i de personoplysninger, som vi behandler om dig samt at få at vide, til hvilke formål de er indsamlet.

Ret til berigtigelse
Du har ret til at få urigtige oplysninger om dig selv rettet.

Ret til sletning
I særlige tilfælde har du ret til at få slettet oplysninger om dig, inden tidspunktet for vores almindelige sletning indtræffer.

Ret til begrænsning af behandling
Du har i en række tilfælde ret til at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset. Det kan f.eks. være tilfældet, hvis du mener, at dine personoplysninger ikke er korrekte. Begrænsningen består så i, at vi kun må opbevare dine personoplysninger.

Ret til indsigelse
Du har i visse tilfælde ret til at gøre indsigelse mod vores ellers lovlige behandling af dine personoplysninger – f.eks. i forhold til profilering.

Ret til dataportabilitet
Du har i visse tilfælde ret til at modtage de personoplysninger, du selv har afgivet, i et struktureret, almindeligt anvendt maskinlæsbart format (dataportabilitet).

Ret til at trække samtykke tilbage
Hvis vores behandling af dine personoplysninger er baseret på dit samtykke, har du til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage. Dette kan du gøre ved at kontakte os på de kontaktoplysninger, der fremgår nedenfor.

Hvis du vælger at trække dit samtykke tilbage, påvirker det ikke lovligheden af behandlingen af dine personoplysninger, før du trak dit samtykke tilbage.

Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som du finder på www.datatilsynet.dk

Ønsker du at gøre brug af en eller flere af dine rettigheder, kan du kontakte os via e-mail på gdpr@bornsvilkar.dk eller kontakte vores databeskyttelseskoordinator på tlf. 30 47 01 92.

Vi vil besvare din henvendelse så hurtigt som muligt og senest inden for 30 dage fra din henvendelse.

Hvis du ønsker at benytte dig af dine rettigheder, og dine indsendte informationer ikke stemmer overens med dem vi har på dig, er vi forpligtet til at bede dig om at identificere dig selv yderligere, f.eks. ved at bede om at se et id-kort med billede.

Ønsker du ikke fremadrettet at blive kontaktet af Børns Vilkår i markedsføringsøjemed, kan du blive tilføjet vores ingen-kontaktliste (stopliste). Det er den eneste måde vi kan sikre, at vi ikke kontakter dig igen.

Klage til tilsynsmyndighed
Ønsker du at klage over vores behandling af dine personoplysninger, kan du kontakte os på ovenstående telefonnummer og e-mail. Du kan også indgive en klage til Datatilsynet, som er den myndighed i Danmark, der fører tilsyn med databeskyttelse.

Datatilsynet
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby
Tlf.: 33 19 32 00
E-mail: dt@datatilsynet.dk

Du kan læse mere om klageadgang og finde kontaktoplysninger på Datatilsynets hjemmeside: www.datatilsynet.dk

Begrænsninger i rettighederne
Der kan være betingelser eller begrænsninger knyttet til ovennævnte rettigheder. Det er derfor ikke sikkert, at du f.eks. har ret til dataportabilitet i det konkrete tilfælde – dette afhænger af de konkrete omstændigheder i forbindelse med behandlingsaktiviteterne.

I visse tilfælde er vi også retligt forpligtet til at behandle personoplysninger om dig. Det kan f.eks. være til brug for dokumentation af transaktionsspor og lignende i medfør af reglerne i bogføringsloven. Vi skal blandt andet gemme regnskabsmateriale i fem år fra afslutningen af det regnskabsår, som regnskabsmaterialet vedrører. Det kan ligeledes være i forbindelse med indberetninger til SKAT, så du kan få fradrag for dit bidrag til Børns Vilkår. Derfor kan der være tilfælde, hvor vi ikke vil kunne imødekomme dit ønske om f.eks. at blive slettet.


Behandlingssikkerhed
Vi passer godt på de personoplysninger, vi indsamler om dig. Oplysningerne er begrænsede til betroede medarbejdere og frivillige, som har et arbejdsbetinget behov for at få adgang til oplysningerne.

Vi behandler kun personoplysninger om dig som er relevante og tilstrækkelige til opfyldelse af de formål, vi har med behandlingen.

I Børns Vilkår har vi implementeret tekniske- og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger til at beskytte alle de oplysninger, vi behandler.

Vores tekniske sikkerhedsforanstaltninger omfatter sikkerheden i den IT-understøttelse, vi anvender i vores organisation, og som er med til at beskytte dine personoplysninger mod tab og uberettiget adgang.

Vores organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger omfatter de interne retningslinjer og procedurer, vi har implementeret for at sikre beskyttelsen af dine personoplysninger, og som vores medarbejdere og frivillige skal efterleve. Vi uddanner vores medarbejdere og frivillige i passende omfang, og vi opdaterer løbende vores interne retningslinjer og procedurer for at opretholde en passende sikkerhed.

Vores behandlingssikkerhed sikres desuden ved at indgå databehandleraftaler med samarbejdspartnere og leverandører, som opretholder et tilsvarende passende sikkerhedsniveau. Vi sørger løbende for tilsyn med databehandlernes efterlevelse af sikkerheden, og vi er, over for dig, ansvarlige for opbevaringen af dine personoplysninger hos databehandleren.

Oplysningerne lagres på servere inden for EU, og dine personoplysninger vil derfor altid være omfattet af beskyttelsen i EU’s databeskyttelsesforordning.

Opdatering af denne privatlivspolitik
Børns Vilkår er forpligtet til at overholde de grundlæggende principper om beskyttelse af personoplysninger. Vi gennemgår derfor jævnligt denne privatlivspolitik for at holde den opdateret og i overensstemmelse med gældende principper og lovgivning. Ved ændringer vil datoen nederst i privatlivspolitikken blive ændret. Den til enhver tid gældende privatlivspolitik vil være tilgængelig på vores hjemmeside www.hørt.dk

Privatlivspolitikken er senest opdateret 23. februar 2022

Gruppechat i aften kl. 20

Tanker om ensomhed

Ensomhed er helt normalt og rammer os alle sammen. Hos unge som er mellem 16 og 24 år, så føler 22% sig ensomme. Unge er faktisk den gruppe i befolkningen, der oftest oplever ensomhed. Den bedste ”kur” mod ensomhed er at tale om det. Ensomhed kan have mange årsager - mange udtryk og reaktioner. Mange oplever ensomhed i forbindelse med store skift eller forandringer i deres liv, fx hvis man starter i en ny skole, hvis ens forældre bliver skilt eller man flytter til en ny by.  

Vores sociale behov varierer også fra person til person. Nogle unge har udelukkende brug for en eller to gode venner, mens andre har behov for at være en del af en større gruppe. Vi hører fra flere unge, at de oplever ensomhed, selvom de er sammen med deres venner eller familie. Den følelse kan man blive ramt af, når kvaliteten af relationen ikke passer med det, du har behov for. Det kan fx være at dine venner taler om overfladiske ting og du savner at kunne tale om det, der betyder noget for dig, fx eksamenspres, kærestesorger eller overvejelser om seksuel orientering. Det kan gøre, at man sagtens kan føle sig ensom, selvom man er sammen med nogen. 

Andre oplever at der slet ikke er nogen, de kan kalde deres ven. 

Kan du genkende dét at opleve ensomhed, eller er du nysgerrig og gør dig tanker om ensomhed? Så klik ind på gruppechatten som kører hver aften kl. 20-21 – håber vi mødes på gruppechatten. 

Gruppechatten er åben hver aften kl. 20.00-21.00.

Privatlivspolitik for gruppechatten

Glæd dig til memo-rådgivningen, der åbner til september 2022

Memo-rådgivningen er for dig, der går med mange tanker i hovedet og har brug for at skrive dem ned eller indtale dem i en memo. Det kan ofte hjælpe, at få tankerne ud af hovedet.

Du kan gemme dine tanker i en digital dagbog og vende tilbage til dem på et senere tidspunkt. Hvis du vil have hjælp til at forstå dine tanker, kan du dele dine memoer med en af HØRTs rådgivere og få hjælp til det, du har det svært med. Har du lyst, kan rådgiveren på et senere tidspunkt vende tilbage og høre hvordan det går med dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat