Har du brug for en bisidder?

Hvad er en bisidder?

Er du under 18 år har du som ung ret til en bisidder, hvis du skal til samtale i kommunen, i Familieretshuset eller Ankestyrelsen. Hvis du har efterværn, kan du også få en bisidder med til møder med kommunen op til du er 23 år. En bisidder kender lovgivningen, og deres opgave er at være støttende og vejlede dig før, under og efter din samtale. En bisidder understøtter dig i din sag og sikrer, at du er bedst muligt forberedt til samtalen.

Bisidderen hjælper dig også med at fortælle det, der kan være svært, og samtidigt sørger bisidderen for, at dine ønsker kommer frem i samtalen. Bisidderen varetager kun dine interesser og er der for dig både før, under og efter mødet. HØRTs bisiddere er professionelle, og har alle erfaring i at arbejde med unge.

Når du får en bisidder, skal du blandt andet fortælle os dit navn, adresse og telefonnummer. Derfor er du ikke længere anonym.

Eller ring på 35 55 55 59

Gruppechat i aften kl. 20

Tanker om ensomhed

Ensomhed er helt normalt og rammer os alle sammen. Hos unge som er mellem 16 og 24 år, så føler 22% sig ensomme. Unge er faktisk den gruppe i befolkningen, der oftest oplever ensomhed. Den bedste ”kur” mod ensomhed er at tale om det. Ensomhed kan have mange årsager - mange udtryk og reaktioner. Mange oplever ensomhed i forbindelse med store skift eller forandringer i deres liv, fx hvis man starter i en ny skole, hvis ens forældre bliver skilt eller man flytter til en ny by.  

Vores sociale behov varierer også fra person til person. Nogle unge har udelukkende brug for en eller to gode venner, mens andre har behov for at være en del af en større gruppe. Vi hører fra flere unge, at de oplever ensomhed, selvom de er sammen med deres venner eller familie. Den følelse kan man blive ramt af, når kvaliteten af relationen ikke passer med det, du har behov for. Det kan fx være at dine venner taler om overfladiske ting og du savner at kunne tale om det, der betyder noget for dig, fx eksamenspres, kærestesorger eller overvejelser om seksuel orientering. Det kan gøre, at man sagtens kan føle sig ensom, selvom man er sammen med nogen. 

Andre oplever at der slet ikke er nogen, de kan kalde deres ven. 

Kan du genkende dét at opleve ensomhed, eller er du nysgerrig og gør dig tanker om ensomhed? Så klik ind på gruppechatten som kører hver aften kl. 20-21 – håber vi mødes på gruppechatten. 

Gruppechatten er åben hver aften kl. 20.00-21.00.

Privatlivspolitik for gruppechatten

Glæd dig til memo-rådgivningen, der åbner til september 2022

Memo-rådgivningen er for dig, der går med mange tanker i hovedet og har brug for at skrive dem ned eller indtale dem i en memo. Det kan ofte hjælpe, at få tankerne ud af hovedet.

Du kan gemme dine tanker i en digital dagbog og vende tilbage til dem på et senere tidspunkt. Hvis du vil have hjælp til at forstå dine tanker, kan du dele dine memoer med en af HØRTs rådgivere og få hjælp til det, du har det svært med. Har du lyst, kan rådgiveren på et senere tidspunkt vende tilbage og høre hvordan det går med dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat