
Anonymitet på HØRT
Hvad betyder anonym?
Når du ringer eller skriver til HØRT, kan vi ikke se, hvem du er.
Du behøver ikke fortælle dit navn, og rådgiverne fortæller heller ikke deres navne.
Det kan ikke ses på telefonregningen
Hvis du har ringet eller skrevet til os på 116 111, vil det ikke stå på din telefonregning. Det betyder, at du og dine forældre ikke kan se, at du har været i kontakt med HØRT.
Men husk at slette din opkaldshistorik på telefonen, og slet også din SMS samtale med os på din telefon, hvis du ikke vil have, at andre kan se, at du har kontaktet HØRT.
Rådgiverne har tavshedspligt
Det betyder, at de ikke må fortælle det, du fortæller dem, til nogen uden for HØRT.
Du kan vælge at opgive din anonymitet
HØRT hjælper mange unge, som har det svært. Nogle gange er det nødvendigt, at man opgiver sin anonymitet, hvis vi skal sørge for, at man får den rigtige hjælp.
Det vil sige, at du kan vælge at fortælle rådgiveren, hvem du er. Hvis du er under 18 år, eller har ungestøtte fra kommunen, kan vi fortælle kommunen, at du har brug for hjælp (det kaldes en underretning). Så skal kommunen hjælpe dig.
Hvis du skal tale med kommunen, kan du få en bisidder fra HØRT med. Bisidderen får de voksne til at lytte til dig, og hjælper dig hvis der er noget, du ikke forstår.
Rådgiverne har underretningspligt
Det betyder, at hvis du er under 18 år og fortæller noget, som gør rådgiverne bekymrede (f.eks. hvis du er udsat for vold, har selvmordstanker, eller hvis dine forældre ikke kan passe på dig, fordi de fx drikker for meget), så skal de sige det videre.
Alle voksne i Danmark har nemlig pligt til at hjælpe børn og unge, der bliver udsat for svigt eller er i fare.
De kan selvfølgelig kun sige det videre, hvis de ved, hvem du er. Du bestemmer selv, om du er klar til at fortælle, hvem du er.